Redactie
Redactie Dessertrecepten 31 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Zoete zaterdag: chocolade-pistache cantuccini

Ter ere van het nieuwe boek van Rutger van den Broek, Bakbijbel, staan de komende zaterdagen in het teken van Zoete Zaterdag. Elke week een heerlijk zoet recept! Met vandaag: chocolade-pistache cantuccini.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng alles tot een samenhangend deeg. Als het deeg te droog is om een samenhangend geheel te vormen, voeg dan 1 à 2 theelepels water toe totdat je er een bal van kunt maken. Voeg de noten en de gehakte chocolade toe en meng deze door het deeg.

Verdeel het deeg in vieren en maak daar op een licht bebloemd werkblad lange rollen van ongeveer 30 centimeter van. Leg de rollen op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei.

Bak de rollen in 20 tot 25 minuten goudbruin. Snijd ze direct uit de oven in schuine plakjes. Let op: als je te lang wacht, worden de rollen te hard en is snijden bijna niet meer mogelijk.

Verlaag de oventemperatuur naar 130 °C en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze nog 15 tot 20 minuten terug in de oven.

Over het boek

Het nieuwe boek van Rutger van den Broek (winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt) heet Bakbijbel.

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en het konfijten van citrusschilletjes. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart en kletskoppen tot friandises en pistachepavlova.

Het boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 29,99. Tip: elke week geeft Rutger een exemplaar van zijn Bakbijbel weg via facebook.com/rutgerbakt.

Beeld: Harold Pereira

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.