Culy Homemade: gegrilde courgette met geitenkaas, basilicum en pijnboompitjes

Culy 15 mrt 2016 Recepten

Deze salade is heerlijk fris en perfect als bijgerecht. Leg er een visje of stukje kip naast en je hebt een heerlijk maaltje of eet het als lichte lunch. 

Begin met het grillen van de courgette. Snijd de courgette in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrijk ze met een dun laagje zonnebloem- of olijfolie en bak in een grillpan totdat je aan beide kanten mooie grillstrepen ziet. Kruid de courgette met peper en zout.

Smelt in een klein pannetje de boter. Bak hierin de pijnboompitjes tot ze goudbruin kleuren en de boter nootachtig begint te ruiken. Verdeel ondertussen de rucola over een bord of schaal en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Halveer de courgetteplakken en verdeel over de rucola. Verdeel hier de citroenrasp, geitenkaas, basilicum en nog warme pijnboompitjes over.

Tip: deze salade is ook heerlijk met een goed gerijpte balsamico. 

Gegrilde courgette met geitenkaas2 copy

Voor 2 personen:

  • 30 gram rucola
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 theelepel roomboter
  • Rasp van 1/4 citroen
  • 30 gram geitenkaas, verbrokkeld
  • 2 eetlepels verse basilicumblaadjes
Reageer op artikel:
Culy Homemade: gegrilde courgette met geitenkaas, basilicum en pijnboompitjes
Sluiten