Culy Homemade: zelf barbecuesaus maken

Als de zon begint te stralen, rennen wij massaal naar buiten, steken onze barbecues aan en vullen deze met allerlei vlees, vis en groente steaks, spiesen en bouten. Heerlijk die geur van een geroosterde sat├ę, grote gamba’s met knoflook of deze geroosterde spitskool met umamiboter. Allemaal bijzonder lekker en er hoeft zeker niet altijd saus bij, maar als je dan saus erbij neemt, neem dan barbecuesaus. En nog beter, maak die dan zelf, dan is die goede dag perfect geworden.

Er zijn vele recepten voor zelfgemaakte barbecuesaus te vinden en allemaal hebben wel een soortgelijke ingredi├źntenlijst en bereiding. In dit recept geven wij onze perfecte variant prijs. Maak ‘m gerust meteen in grote hoeveelheden, zo zit je een heel seizoen gerust.

Tip: in sommige recepten gebruiken ze ketchup in plaats van gepelde tomaten en tomatenpuree. Dat kan, maar let er wel op dat ketchup meestal flink gezoet is. Als je ervoor kiest om ketchup te gebruiken, proef dan goed en voeg wat minder suiker toe.

Barbecuesaus zelf maken
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Zo maak je zelfgemaakte barbecuesaus

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met stevige bodem en bak de ui en knoflook 3 à 4 minuten rustig aan. Voeg de tomatenpuree en basterdsuiker toe en warm dit nog 1 minuut goed door.

Voeg de tomaten uit blik, de witte wijnazijn, worcestersaus, gerookt paprikapoeder, mosterd, peper en zout toe. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Als hij te dik wordt, voeg dan een klein beetje water toe.

Proef na 20 minuten en kruid eventueel af met zout en peper (of andere specerijen naar keuze). En nu vlug naar buiten!

Barbecuesaus zelf maken
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Lekker voor erbij:

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zelf barbecuesaus maken
Sluiten