Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: nougatine ijstaart (met mokkaschuimpjes!)

“Vroeger kregen wij op verjaardagen áltijd nougatine ijstaart”, verzuchtte Culy’s Monique ooit, met weemoed in haar stem. Daarmee hebben we deze ijstaart meteen tot klassieker gebombardeerd. Tijd voor een goed recept op Culy dus. Bij deze.

Voor deze ijstaart heb je maar weinig ingrediënten nodig: een springvorm (met een diameter van 22 cm), slagroom, vanillesuiker, meringue-schuimpjes, nougatine en klop-fix. Dat laatste klinkt misschien als een mysterieus ingrediënt, maar het zorgt ervoor dat je slagroom net wat steviger wordt. Ideaal voor een ijstaart als deze.

Wat betreft de meringue-schuimpjes: die zijn in de meeste supermarkten wel te koop, in zakjes van 125 gram. Mokka-schuimpjes zijn het allerlekkerst, maar kun je die nou niet krijgen, gebruik dan gewone vanille-schuimpjes en voeg eventueel wat mokka-extract toe.

nougatine ijstaart als voorbeeld van desserts om vooraf te maken
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze nougatine ijstaart

Klop de slagroom samen met de klop-fix en de vanillesuiker stijf met een keukenmachine of mixer (met de hand kán ook, maar daarna zul je enkele uren moeten bijkomen).

Verdeel een aantal van de schuimpjes over de bodem van de springvorm. Dit wordt straks de bodem van je nougatine ijstaart.

Houd nog 12 schuimpjes achter (voor de decoratie straks) en verkruimel de rest. Stop ze bijvoorbeeld in een plastic zak, waar je met een deegroller overheen walst. Hartstikke leuk en therapeutisch. Schep de kruimels door de opgeklopte slagroom.

Verdeel het slagroom-mengsel gelijkmatig over de bodem van schuimpjes en maak de bovenkant glad met een lepel of spatel. Bestrooi met de nougatine en zet de overige 12 schuimpjes langs de rand van de taart.

Dek af met plasticfolie en zet minstens vier uur in de vriezer, om op te stijven. Snijd in punten en eet ze gauw op voordat ze smelten.

nougatine ijstaart
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.