Culy
Culy Dessertrecepten 2 mei 2015

Culy Homemade: citroen-yoghurtcake met verse frambozen

Het recept voor deze citroen-yoghurtcake zagen we voorbij komen bij Dennis the Prescott, een Canadese foodblogger met een talent voor foodfotografie. We doken gelijk de Culy keuken in en tweakten het recept her en der. En geloof ons: de cake smaakt nóg lekkerder dan dat het eruit ziet. 

[STAP stap=”1″]

Verwarm je oven voor op 170 graden. Kluts de eieren in een grote kom los en voeg de yoghurt, vanille extract en olijfolie toe. Mix goed.

[STAP stap=”2″]

Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout. Voeg toe aan het natte mengsel en roer goed. Rol de frambozen door een beetje extra bloem, maar voorkom dat ze vol komen te zitten (hiermee voorkom je dat ze allemaal naar de bodem zakken).

[STAP stap=”3″]

Vet een cakeblik in met boter en bedek met bakpapier. Vet eventueel ook het bakpapier in. Spatel de frambozen samen met de citroenrasp voorzichtig en zo snel mogelijk door het beslag, en giet in het cakeblik.

[STAP stap=”4″]

Bak 50 minuten en check met een satéprikker hoe ver de cake is. Als hij nog vrij nat is, bedek de cake dan met aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen) en bak nog 15-20 minuten tot de cake gaar is.

[STAP stap=”5″]

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bordje en maak het glazuur door het poedersuiker met het citroensap te mengen.

[STAP stap=”6″]

Laat de cake nog zeker een half uur afkoelen in de vorm (zo lang hij warm is, breekt hij vrij snel). Garneer de cake met het glazuur, de frambozen, de citroenrasp en het amandelschaafsel.

Frambozen-yoghurtcake2
Reageer op artikel:
Culy Homemade: citroen-yoghurtcake met verse frambozen
Sluiten