Redactie
Redactie Dessertrecepten 24 feb 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: chocoladetaart met salted caramel

Omdat Culy’s Liselotte onlangs ‘toevallig’ nog een pan chocoladeganache had staan, een fles salted caramel had liggen en een stuk taartdeeg in de vriezer vond, besloot ze deze heerlijke taart te maken. Niet zo goed voor de lijn, wel érg lekker! 

Begin met het maken van het deeg en doe dit het liefst een paar uur van tevoren. Verwarm je oven voor op 180 graden en snijd de koude boter in kleine stukjes. Meng de bloem met de suiker en het zout. Wrijf er met de toppen van je vingers de klontjes boter door. Dit zorgt voor een korrelige structuur en voorkomt smelten van de boter. Meng de “kruimels” met het los geklopte ei en kneed het deeg in zo min mogelijk tijd tot een egale massa. Verpak het in vershoudfolie en laat minstens 1 á 2 uur rusten in de koelkast, langer mag altijd.

Dan de chocoladeganache. Breng de slagroom met de suiker en melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer er de chocolade door. Laat de chocolade smelten in het rommengsel en meng tot een egale massa. Voeg de boter in stukjes toe en meng goed. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Bekleed een springvorm met een doorsnee van ten minste 22 centimeter met het deeg en bak blind. Haal vervolgens de vulling uit de vorm en bak nog 10-15 minuutjes in de oven totdat het deeg mooi gaar en knapperig is. 

Zorg dat de salted caramel niet te koud is, en houd desnoods de fles of het potje onder een warme kraan zodat het mooi vloeibaar wordt. Giet de caramel over de bodem van de taart en laat kort rusten. Giet nu voorzichtig de afgekoelde ganache over de caramel, en vul tot het randje van het deeg.

Laat de chocoladetaart met salted caramel minstens twee uur in de koelkast rusten en opstijv en, en geniet er vervolgens van met een kopje thee of koffie.

Chocoladetaart7

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.