Redactie
Redactie Recepten 14 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: tortelloni met botersaus en salie

Het simpelste Italiaanse gerecht ooit, maar de smaak zit ‘m juist in de simpliciteit. Deze tortelloni met botersaus en salie staat binnen 10 minuutjes op tafel. Echt waar!

Boter en salie (burra e salvia) is een klassieke combinatie in de Italiaanse keuken. Dit duo gaat net zo goed samen als zout en peper. Wij vinden het vooral heel lekker bij verse pasta, zoals in deze tortelloni met salie en botersaus.

Salie over? 5 tips om verse salie te bewaren

Tortelloni
Bron: Culy

Tortelloni met botersaus en salie

Koop de beste kant-en-klare tortelloni die je kunt vinden. Wij haalden heerlijke tortelloni met pompoenvulling bij Al Ninèn in Amsterdam. Kook deze volgens aanwijzingen gaar; verse tortelloni hoeven vaak maar 3 minuutjes te koken in ruim gezouten water.

Rasp de Parmezaanse kaas. Smelt de boter in een klein pannetje. Verhit ondertussen in een koekenpan een laagje olie en ‘frituur’ hierin de salieblaadjes krokant. Let op: het kan hard gaan, en je wil niet dat ze verbranden!

Serveer de tortelloni met de gesmolten boter, Parmezaanse kaas, krokante salie en kruid goed met peper en zout. Besprenkel eventueel nog met wat goede extra vergine olijfolie.