Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 3 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse maatjesharing met sap van lente-ui en gebrande uitjes

Ben je dol op de Hollandse Nieuwe, maar heb je geen idee wat je ermee moet doen – behalve zo aan het staartje afhappen? Dit heerlijke haring recept komt uit het fantastische nieuwe kookboek van Estée Strooker: Estée Kookt.

Estée Strooker ken je misschien als dat energieke, frisse meisje van 24 Kitchen. En het programma MasterChef, dat ze won in 2011. Maar onderschat haar niet: deze jonge, vrouwelijke chefkok had al op 20-jarige (!) leeftijd haar eigen restaurant, ‘t Amusement in Arnhem.

Een ambitieuze dame dus en dat viel nog meer op in het programma De Nieuwe Garde op NPO3, waarbij jonge veelbelovende koks werden gevolgd. Estée deinst er bijvoorbeeld niet voor terug om een hert uit te benen en bedenkt verrassende combinaties.

Dat blijkt ook wel uit haar nieuwe kookboek: Estée Kookt. Daarin draait het om creativiteit met Nederlandse ingrediënten, door de seizoenen heen. Wij mogen dit heerlijke haring recept met je delen.

Haring recept met Nederlandse maatjesharing

Zo maak je deze haring met lente-ui en gebrande ui

Snijd de lente-ui in grove stukken. Druk deze door een slowjuicer of draai door de blender en leg de pulp daarna in een stoffen servet of kaasdoek in een zeef om het sap op te vangen.

Meng het sap met een snufje zout en een eetlepel pompoenpitolie en de korenwijn. De olie hoeft niet perfect te mengen met de overige ingrediënten.

Pel de uien en snijd ze in vieren. Brand de uien aan de buitenkant tot ze een zwart randje krijgen. Haal de lamellen uit elkaar.

Serveer je Nederlandse maatjes in een diep bord. Schenk onder in het bord een beetje uienjus. Verdeel de gebrande uienschelpen over de haring en eet de haring aan het staartje.

Estée Kookt van Estée Strooker

Het boek Estée Kookt van Estée Strooker ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 22,50.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.