Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 25 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: kerst croissants met rivierkreeft (lekker bij de kerstbrunch!)

Wat krijg je als je een lobster roll (broodje kreeft) kruist met een croissant? Wat ons betreft een hele feestelijke croissant. Feestelijk genoeg voor kerst, vinden wij zelfs. Wij maken deze kerst croissants met rivierkreeft dit jaar bij de kerstbrunch. Maar bij het kerstontbijt zijn ze ook gruwelijk lekker natuurlijk.

In Amerika combineren ze sea food als kreeft, krab, garnalen en clam chowder heel vaak met Old Bay seasoning. Dit specerijenmengsel is een klassieker, die ook graag wordt gebruikt op een lobster roll. In Nederland kun je Old Bay niet zo makkelijk kopen. Daarom maken we ‘m zelf. Snel & easy!

Kerst croissants met rivierkreeft

Croissants met rivierkreeft

Warm de croissantjes even op. Bijvoorbeeld in een oven van 200 graden, gedurende een minuut of drie (tip: sprenkel ze eerst even nat met wat water, voor extra knapperigheid).

Maak ondertussen de Old Bay kruiden. Dat gaat het beste in een koffiemaler. Maal alle ingrediënten daarin fijn en meng ze goed door elkaar.

Doe de mayonaise in een kommetje en meng met de Old Bay kruiden. Proef of er meer bij moet.

Schep de rivierkreeftjes en de blokjes tomaat door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper en strooi het grootste deel van de bieslook eroverheen (maar houd ook wat achter, ter garnering). Maak de salade van rivierkreeft af met wat vers citroensap.

Snijd de warme croissantjes voorzichtig aan de bovenkant in. Schep de rivierkreeftjes en de tomaat in het croissantje. Bestrooi met de rest van de bieslook en geniet.

Nog meer recepten voor je kerstbrunch:

Lobster roll croissants
Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.