Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 13 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: herfstige croissants met pompoen, spek en amandelen

Lekker voor je herfstontbijt, deze croissants met pompoen. Met een beetje pompoenpuree maak je er écht wat bijzonders van. Lekker met hartig spek en een beetje zoete poedersuiker en amandelen eroverheen.

Make it vega!

Wij vinden de combinatie tussen de zoete pompoen en hartig spek heel lekker. Maar je kunt deze pompoencroissants ook heel goed vega maken natuurlijk. Laat dan het spek weg en breng de pompoenpuree op smaak met een vleugje zout & peper en eventueel kaneel. De croissants worden dan wel eerder zoetig dan hartig. Maar hee: da’s ook lekker!

> Of maak gewoon deze in boter gebakken croissants met Nutella en banaan

Croissants met pompoen en spek
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Croissants met pompoen

Verwarm de oven voor op 200 graden (of wat de verpakking van de croissants aangeeft).

Kook de blokjes pompoen 10 minuten, giet ze af en laat ze kort droog stomen. Mix ze tot een gladde puree.

Leg een paar vellen keukenpapier in een vergiet en schep de pompoenpuree erin. Laat kort uitlekken, zodat het minder vochtig is. Breng de puree daarna op smaak met een beetje nootmuskaat.

Snijd de plakjes croissantdeeg los langs de naden. Bestrijk ze met de pompoenpuree en leg een plakje ontbijtspek in de lengte op het deeg. Rol de croissants op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de pompoencroissants met losgeklopt ei en bestrooi ze met het amandelschaafsel. Bak ze in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Bestuif met poedersuiker.

Pompoen croissant
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.