Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 21 jul 2025
Leestijd: 2 minuten

Zelf crème brûlée maken was nog nooit zo makkelijk (dankzij dit geheime ingrediënt)

Crème brûlée is een van de populairste desserts. En al lijkt het intimiderend om deze Franse klassieker thuis te maken: het is dé perfecte afsluiter van elk etentje thuis. Culy ontdekte een geheim ingrediënt waarmee crème brûlée maken ineens wel héél makkelijk wordt: vanille-ijs!

Zelf crème brûlée maken kan een uitdaging zijn (daarom bestellen we het ook zo graag in een restaurant!), vooral bij het kloppen van de custard. Maar door vanille-ijs te gebruiken, omzeil je die stap. Én sluit je je etentje thuis af met applaus, let maar op.

Het enige wat je hoeft te doen is eidooiers toevoegen aan gesmolten ijs en dit mengsel volgens de klassieke methode au bain-marie te bakken.

Het kenmerkende krokante suikerlaagje maken we zoals gewoonlijk door een brûlée-brander of een keukenbrander te bewegen over een dun laagje suiker. Zo simpel is het!

Hier kun je je crème brûlée-brander ook voor inzetten

Makkelijke creme brulee met 3 ingredienten
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Crème brûlée met maar 3 ingrediënten

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en zet vier ramekins klaar.
  2. Schep het vanille-ijs in een kom. Doe het ijs in de magnetron en smelt het ijs in ongeveer 30 tot 40 seconden. Laat het gesmolten ijs 5 minuten afkoelen, zodat de eidooiers zo niet zullen stollen.
  3. Doe de eidooiers bij het gesmolten ijs. Mix goed met een garde, tot de eidooiers zijn opgenomen in het beslag.
  4. Giet het crème brûlée-mengsel in de ramekins. Plaats de ramekins in een grote ovenschaal. Giet water in de ovenschaal rondom de ramekins. Zorg dat het water ongeveer tot de rand van de crème brûlée komt, dit zorgt ervoor dat de custard niet breekt.
  5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de crème brûlée in 40 tot 50 minuten gaar. Verplaats de ramekins naar een afkoelrek en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe daarna plasticfolie over de ramekins en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  6. Haal de crème brûlée 30 minuten voor het serveren uit de koelkast. Besprenkel met een dun laagje suiker en brand tot karamel met je gasbrander. Laat het toetje 5 minuten afkoelen en serveer.
Makkelijke creme brulee met 3 ingredienten
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer makkelijke toetjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.