Culy Homemade: courgetti met krokante kippendijen

Een gezond en snel doordeweeks maaltje: courgetti met krokante kip. Ook ideaal zeker om voor één persoon te maken, als je lekker in je eentje kookt.

De courgetti

Was de courgettes goed en snijd er slierten, oftewel courgetti, van met een spiralizer of spirelli. Je kunt tegenwoordig ook kant-en-klare courgette spaghetti kopen bij de Albert Heijn.

Je kunt de slierten heel kort blancheren of even opbakken, maar ook prima rauw eten. Net wat je zelf lekker vindt. Rauw houdt de groente de meeste bite.

De dressing

Je kunt je favoriete dressing gebruiken, bijvoorbeeld een Thousand Island-dressing of Caesar-dressing. Deze kun je uiteraard ook zelf maken.

Doe daarvoor de eidooier, mosterd, ansjovis, knoflook, Parmezaanse kaas en witte wijnazijn in een keukenmachine en laat draaien tot je een mooie, egale saus hebt. Voeg dan druppelend de olijfolie toe tot de dressing indikt. Meng met het citroensap en de yoghurt voor een frisse saus en breng op smaak met zout en peper.

De krokante kip

Kruid de kippendijen met peper en zout. Bak de kip gaar en krokant in een koekenpan met wat olie, in ongeveer 15 minuten. Als de kip bijna gaar is, zet je het vuur laag en voeg je de granaatappelsiroop of honing toe en wentel je de kip hier in. Bak de kip nu vooral nog even door op de huid om een super krokant velletje te krijgen.

Snijd de romaatjes in kwarten en maak de courgetti aan met de dressing. Serveer alles met de krokante kip.