Redactie
Redactie Recepten 4 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Zomerse aardbeien cobbler met Pimm’s

Jamie Magazine is compleet vernieuwd! En dat vieren we met een heerlijk recept uit het nieuwe blad, dat nu in de winkel ligt: een zomerse aardbeien cobbler met Pimm’s.

Verwarm de oven voor op 240 graden. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, halveer grote exemplaren en doe ze in een ronde ovenschaal (Ø 25 cm). Splijt het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg dat toe aan de aardbeien (leg het lege stokje in een pot waar je suiker in bewaart voor een vanillesmaak).

Rasp de sinaasappelschil boven de aardbeien en voeg de basterdsuiker toe. Schep door elkaar en schenk de Pimm’s erbij. Zet de schaal in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 190 graden en rooster de aardbeien 10 minuten, of tot ze zacht maar nog niet papperig zijn.

Maal intussen voor de topping de amandelen fijn in de keukenmachine en voeg dan het meel, de suiker en het zout toe. Snijd de boter in blokjes, voeg ze toe en maal met behulp van de pulseer-knop tot het mengsel de textuur van fijn broodkruim heeft. Voeg ongeveer 2 eetlepels water toe en laat de keukenmachine nog kort draaien tot je een stevig deeg hebt.

Neem de aardbeien uit de oven, schep ze voorzichtig door elkaar en schraap nog even langs de rand om te voorkomen dat daar stukjes verbranden. Verdeel met een eetlepel 12 grote lepels deeg over de vruchten en bak de cobbler nog ongeveer 20 minuten in de oven, tot de vulling bubbelt en het deeg goudbruin is. Serveer de aardbeien cobbler met vanille-ijs bij als je dat lekker vindt.

Tip: je koopt Pimm’s in de grotere supermarkt, slijterij of online.

aardbeien cobbler met Pimm's
Jamie Oliver

Over Jamie Magazine

Vanaf het zomernummer, dat vanaf vandaag in de winkel ligt, zal het tijdschrift exclusieve Jamie Oliver recepten publiceren en gerechten plus verhalen bevatten van Jamie’s culinaire vrienden. Moeilijke recepten en lange verhalen maken plaats voor een vrolijke mix aan korte interviews, nieuwswaardige items en eenvoudige recepten.

Ook visueel is Jamie magazine gerestyled. Met 1,5 cm extra lengte, frisse kleuren, een strakke vormgeving en Jamie Oliver op de cover knalt het magazine uit de schappen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.