Chocolade marmercake van Yvestown

Culy 19 apr 2014 Recepten

Dit heerlijke recept voor chocolade marmercake komt uit het fijne boek Yvestown in de keuken. Een boek van de populaire blogger Yvonne Eijkenduijn van de blog Yvestown, vol mooie keukens én veel recepten. Een aanrader!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng met een garde in een schaal 100 gram basterdsuiker, de cacaopoeder en het water. Zet opzij.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Mix de gesmolten boter met de rest van de basterdsuiker tot een glad geheel. Voeg de vanillearoma en de eieren (één voor één) toe en mix tot een homogene massa. Voeg het zout en bakpoeder toe. Voeg nu steeds 1 deel melk en 1 deel bloem toe totdat alles goed vermengd is. Schep 400 ml vanillebeslag uit de schaal en vermeng het met het chocoladebeslag.

Zet de goed ingeboterde cakevormen naast elkaar en bedek de bodem met een laagje vanillebeslag. Schep daarop een laagje vanille-chocoladebeslag en herhaal dit tot het beslag op is. Plaats beide cakes 55 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.

Het glazuren:

Smelt de chocolade in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur en laat even afkoelen. Meng nu alle overige ingrediënten met de chocolade tot een glad en dik geheel. Smeer een laagje tussen beide cakes en plak ze met de besmeerde kanten op elkaar. Glazuur daarna beide cakes in hun geheel.

food-03

Het boek Yvestown in de keuken is in de (digitale) boekwinkel en uiteraard via Bol.com te koop voor € 32,50.

  • 500 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 ml water
  • 300 gram ongezouten boter
  • 2 theelepels vanillearoma
  • 5 eieren
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 375 gram bloem
  • 2 springvormen

Voor het glazuur:

  • 300 gram melkchocolade
  • 60 ml opgeklopte slagroom
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • ½ theelepel vanillearoma
Reageer op artikel:
Chocolade marmercake van Yvestown
Sluiten