Redactie
Redactie Diner 20 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: spaghetti met truffel, bloemkool & pecorino

Een smaakvolle spaghetti voor echte truffel-liefhebbers met pikante pecorinokaas, bloemkool en – uiteraard – veel truffel!

* Wij gebruikten de truffel pecorinocrème en de truffeltapenade van Truffeltime.nl. Truffeltapenade vind je ook in veel delicatessenwinkels. De truffel pecorinocrème zou je eventueel ook zelf kunnen maken door pecorino te mengen met een klein beetje zachte boter en wat extra truffeltapenade.

Kook de spaghetti al dente in ruim gezouten water.

Hak de bloemkool fijn in een keukenmachine. Met de hand zul je altijd grovere stukken houden, en je wil juist een hele fijne structuur. Een keukenmachine is dus een must hiervoor.

Meng de bloemkoolkruimels met de truffel pecorinocrème en de truffeltapenade en een klein beetje (truffel) olijfolie. Roer goed door tot je een mooie, redelijk gladde massa hebt (er zullen altijd korreltjes bloemkool in blijven zitten). Is het te droog, voeg dan nog wat olijfolie toe, of wat van het kookwater van de spaghetti.

Giet de spaghetti af en meng met het bloemkool-mengsel. Hierdoor koelt de spaghetti wat af, je kunt het eventueel terug in de (droge) warme pan doen om nog even door te warmen.

Dresseer de spaghetti op de borden en maak af met fijngehakte basilicum, peper, zout en eventueel nog een beetje extra (truffel)olie als finishing touch.

Spaghetti met truffel en bloemkool recepten met bloemkool

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.