Redactie
Redactie Diner 19 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Aspergesalade met anijs-sinaasappeldressing en viooltjes

Het nieuwe aspergeseizoen is geopend! Daarom vandaag een heerlijk aspergerecept van Miljuschka Witzenhausen: een aspergesalade met anijs-sinaasappeldressing en eetbare viooltjes.

Miljuschka: “Het aspergeseizoen is in volle gang. De meeste aandacht gaat bij dit startsein uit naar de witte variant. Ik hou absoluut van het witte goud, maar de groene asperges staan bij mij minstens één keer per week op tafel. Ze zitten boordevol antioxidanten, proteïne, vitamine B en vezels. Je kan eindeloos en vrijwel risicoloos met de groene asperges variëren: grillen, in slierten, stomen, koken, roosteren.”

Meer recepten van Miljuschka lezen? Klik hier!

Schaaf de asperges in slierten met de mandoline of aspergeschiller. Verhit op zacht vuur de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Maal de anijszaad fijn in de vijzel en voeg toe aan de olie. Wanneer de zaadjes beginnen te sissen/knisperen kan je de knoflook eraan toevoegen. Zet nu het vuur uit.

Rasp de sinaasappelschil boven de nog hete olie. Maak de dressing af door de honing, citroensap, peper en zout toe te voegen. Giet de dressing over de aspergeslierten.

Als laatste verdeel je de eetbare bloemen over de salade, indien je deze kunt vinden. Mijn voorkeur gaat uit naar viooltjes omdat deze een notige smaak hebben. Maar gaat dit je wat te ver, of kun je geen eetbare bloemen vinden, vervang ze dan door wat fijngehakte hazelnoten en amandelen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.