Broodje zuurkool met worst

Culy 8 mrt 2016 Recepten

Een lekker makkelijk recept voor elke dag: broodje zuurkool met worst.

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de rookworst tien minuten. Giet af en snijd de worst vervolgens in dunne plakjes.

Verhit een soeppan zonder olie en bak de spekjes in ongeveer zes minuten. Voeg de zuurkool, de laurier, de pitloze druiven, de jeneverbessen en één liter water toe. Kook de zuurkool 30 minuten, giet af en bewaar in de pan.

Meng de zuurkool met de crème fraîche en breng op smaak met peper. Beleg de sneetjes brood met plakjes rookworst en zuurkool. Dek af met een tweede sneetje brood en verdeel over de borden. Garneer eventueel met een beetje mosterd.

Koken met aanbiedingen broodje zuurkool met worstKoken met aanbiedingen broodje zuurkool met worst2

Voor 4 personen:

  • 8 sneetjes brood
  • 200 gram pitloze witte druiven
  • 500 gram verse zuurkool
  • 1 rookworst
  • 250 gram spekjes
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 gram jeneverbessen
Reageer op artikel:
Broodje zuurkool met worst
Sluiten