Culy
Culy Inspiratie 13 feb 2017

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 7

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

combekk theedoek

1. Combekk, het Nederlandse merk dat gietijzeren pannen maakt van gerecyclede materialen, heeft nu iets nieuws: theedoeken! Deze doeken zijn, geheel binnen de filosofie van Combekk, gemaakt van gerecycyelde jeans. Ze spinnen oud katoen van Nederlandse spijkerbroeken tot nieuw garen en hier maken ze de theedoeken van. Tof!

the roast room

2. Restaurant The Roast Room, bekend van de heerlijke vleesgerechten, opende onlangs ook voor de consumenten hun slagerij. Nu kun je hier terecht voor de meest heerlijke côte de boeuf, rib eye entrecote, rilette, paté of worst.

Wij namen meteen een flinke bavette, short ribs, een loei van een côte de boeuf én goddelijke ossenworst mee naar huis. Een aanrader voor als je in Amsterdam bent! Je vindt de slagerij in het restaurant aan het Europaplein 2 (vlakbij de RAI).

Let's Salsa recycle kit

3. We zijn al een tijdje fan van de hot sauces van Let’s Salsa (made in Amsterdam!). De flesjes zijn zó mooi, dat ze zonde zijn om weg te gooien (zo staat er bij Culy’s Nancy al een kratje vol lege salsaflesjes in de keuken).

Maar daar heeft Let wat op bedacht: in de webshop kun je nu een recycle kit bestellen, waarmee je de flesjes omtovert tot zeepdispenser. Met een zeeppompje en een bijpassend label, dat precies over het oude label op het flesje heen kan worden geplakt. Topidee!

Friet-Romantique

4. Na het succes van het ‘Frietje Boerenkool’ werd het volgens de Frietboutique tijd voor wat nieuws. Februari is natuurlijk de maand van de liefde en wat is nou romantischer dan samen een frietje delen?

Met die gedachte ontwikkelde de Frietboutique in samenwerking met chef-kok Raoul Meuwese van de Hoefslag de ‘Friet Romantique’. Een vers frietje geserveerd met zelfgemaakte mayonaise van Cabernet Sauvignon en een olijven crunch.

Dit limited edition frietje is van 7 tot en met 28 februari voor €4,75 verkrijgbaar bij zowel de Hoefslag in Bosch en Duin als de Frietboutique in Amsterdam.

hmprod (1)

5. Van deze theedoek met stoer motief uit de Conscious-collectie van H&M Home worden wij ontzettend blij. En nog beter: hij kost maar € 3,99! Online te koop.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 7
Sluiten