Culy Homemade: broodje speculaas met anijsboter voor Sinterklaas

Een lekker Sinterklaasontbijtje? Komt voor elkaar! Dit snelle broodje speculaas is stiekem héél erg simpel, maar wel ontzéttend lekker. Het geheim zit’m in de anijsboter, waar gemalen steranijs doorheen gaat.

Op dit broodje speculaas kun je eindeloos variëren. Kies vooral lekker zelf je favoriete brood én de speculaasjes uit. Wij kozen voor een duivekater, maar ook een briochebrood of dik gesneden wit boerenbrood zijn fantastische opties!

Voor de anijsboter maalden we steranijs fijn in de blender. Is je blender niet krachtig genoeg? Dan kan je ook gewone anijszaadjes gebruiken, die zijn al fijn genoeg van zichzelf.

broodje speculaas met anijsboter
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je het broodje speculaas

Doe de roomboter in een kommetje en laat een halve minuut zacht worden in de magnetron. Doe er vervolgens de gemalen steranijs bij en roer door elkaar met een vork. Bedek het kommetje met plasticfolie en zet een uurtje in de koelkast zodat de boter weer hard kan worden.

Besmeer een dikke snede van het brood met de anijsboter en beleg met stukjes speculaas.

broodje speculaas anijsboter
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer Sinterklaasrecepten?

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste recepten in je inbox

Reageer op artikel:
Culy Homemade: broodje speculaas met anijsboter voor Sinterklaas
Sluiten