Bosbessen-limoen cheesecake

Culy 22 aug 2014 Dessertrecepten

Vorige week vond de Culy Bake Off plaats; het report en de foto’s vind je hierEen recept wat helaas nét niet won, was de bosbessen-limoen cheesecake van finaliste Saskia. Een hele zomerse en verrassende taart, en vandaag delen we het recept met jou! 

Vet een ronde springvorm (23 cm) in. Roer de biscuitkruimels door de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan, zodat er een gelijkmatige kruimelbodem ontstaat. Zet de kruimelbodem 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Klop de roomkaas, de suiker en de maïzena door elkaar. Roer de zure room erdoor tot er een glad, romig geheel ontstaat. Klop hierdoor vervolgens de eieren, de limoenschil en het sap. Vouw de bosbessen door het mengsel.

Verdeel de vulling over de kruimelbodem en tik tegen de zijkant van de vorm, zodat de bovenkant van de taart mooi glad wordt. Zet de springvorm in de oven op een rooster, met direct daaronder een braadslee met een laag kokend water (ca. 3 cm diep). Deze stoommethode maakt de cheesecake extra smeuïg van binnen maar stevig van buiten. Bak de taart ongeveer 45 minuten.

Laat de taart afkoelen en zet hem vervolgens minstens 4 uur in de koelkast. Haal de taart uit de springvorm en strooi de verse bosbessen erover.

  • 180 gram tarwebiscuits (mijn favoriet zijn de digestive biscuits van Verkade)
  • 80 gram roomboter, gesmolten
  • 450 gram mon chou (roomkaas)
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 175 ml zure room
  • 3 grote eieren
  • Fijngeraspte schil en het sap van 1 á 2 limoenen
  • 225 gram verse bosbessen, plus extra als decoratie
  • Een ronde springvorm (23 cm)
Reageer op artikel:
Bosbessen-limoen cheesecake
Sluiten