Hét zomerbroodje van Anne&Max: zuurdesem met aardbei & limoenricotta

Culy 20 aug 2014 Lunch

Hét zomerbroodje van Anne&Max is dit pérène brood (volkoren zuurdesem) met aardbei, limoenricotta, gemarineerde appel en munt. Zo lekker! Je kunt ‘m natuurlijk bij Anne&Max eten, maar ook zelf thuis namaken.

Snijd de appel in vier parten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens elk kwart in dunne plakjes. Doe de plakjes in een voorraadbakje of schaaltje. Maak vervolgens de dressing met de volgende verhouding: 2 eetlepels olie, 1/2 theelepel witte wijnazijn en een snufje zout en peper. Verspreid de dressing over de appel. Zo blijft de appel mooi van kleur én wordt -ie extra lekker van smaak.

Rasp de schil van 1 schoongewassen limoen. Doe 250 gram ricotta in een bakje en meng het met de limoenrasp. Snijd de geraspte limoen door midden en voeg het sap van 1 helft toe aan de ricotta. Voeg nu 1,5 theelepel suiker toe, een snuf zout en een klein beetje peper.

Snijd 1/3 van de baguette, en snijd deze over de lengte door. Besmeer beide kanten met 1 eetlepel limoenricotta. Leg de plakjes gemarineerde appel op de limoenricotta. Verspreid de plakken aardbei van 4 aardbeien dakpansgewijs over de appel. Maak het geheel af met 3 blaadjes munt en wat gemalen peper.

Voor 1 persoon:

  • 1/3 baguette of ander hard broodje
  • 2 eetlepels limoenricotta (zie hieronder)
  • 1⁄4 gemarineerde appel (zie hieronder)
  • 4 aardbeien, in plakjes
  • 3 muntblaadjes
  • Gemalen peper

Voor de limoenricotta:

  • 250 gram ricotta
  • 1,5 theelepel suiker
  • 1 limoen (biologisch)
  • Zout en peper

Voor de gemarineerde appel:

  • 1 appel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • Peper en zout
Reageer op artikel:
Hét zomerbroodje van Anne&Max: zuurdesem met aardbei & limoenricotta
Sluiten