Redactie
Redactie Diner 23 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

Met dit gerecht deed Rosah auditie bij MasterChef!

“Moest je auditie doen? Bedachten jullie alle gerechten echt helemaal zelf? Zou je Masterchef nog eens over doen? Kon je wel een beetje lachen met de jury?” En natuurlijk: “is chef Joris Bijdendijk in het echt ook zo knap?”

MasterChef is alweer een poosje geleden en toch worden deze vragen mij nog dagelijks gesteld. En hoewel ik de laatste vier vragen allemaal kan beantwoorden met een flinke ‘Ja’ en een uitroepteken, heeft het beantwoorden van de eerste vraag nog wel een staartje.

Want met veertienhonderd aanmeldingen en maar zestien plekken, moest ik er wel degelijk aan geloven en auditie doen. Auditie. Het woord alleen al. Met een bonkend hart en wit hoofd stond ik voor dat enge apparaat dat een camera heet. Pratend in een snelheid die zelfs ik niet kon volgen en waardoor ik al snel stot..tot..toterend aan het vertellen was waarom ikk..kik..ik de nieuwe MasterChef was. Wat een komkommer en kwel.

Gelukkig was het praatje voor de camera slechts één onderdeel van de auditie en bestond het tweede deel gelukkig uit iets dat me makkelijker af ging, namelijk koken. De opdracht was, kook thuis een gerecht en neem het mee naar de studio. Zo simpel als het klinkt, was de uitvoering ook. Ik deed inkopen op de markt, nam een duik de keuken in en Missie MasterChef ging van start.

Mijn auditie-gerecht

Zachtgegaarde zalm met spinazie, gele tomaatjes, bacon-kruim, filo-schotsen met zwart sesamzaad en een gepocheerd eitje van eigen kip.

Check de boodschappenlijst hiernaast voor alle ingrediënten.

Leg het filodeeg op een bakplaat en besmeer deze licht met olijfolie, zout en zwarte sesamzaadjes. Leg op een andere bakplaat de plakken bacon en de cherrytomaatjes. Plaats beide bakplaten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Beide zijn gereed wanneer ze voldoende gekleurd en knapperig zijn. Breek het filodeeg vervolgens in schotsen en verwerk de bacon tot fijne kruim.

Pocheer het eitje (dat doe je zo) en bak de zalm totdat de buitenkant gegaard is, maar de binnenkant nog lichtroze is. Maak het bord op zoals de foto, of maak er een eigen kunstwerk van. Als een ware MasterChef. Succes!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.