Redactie
Redactie Diner 6 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Een liefdes-salade met kweepeer van Miljuschka

Valentijn staat voor de deur. Wat automatisch ervoor zorgt dat we naar chocolade, oesters en champagne grijpen. Dit zou namelijk culinair gezien bevorderlijk zijn voor de liefde… Culy zou Culy niet zijn als we wat anders deden. Daarom vandaag een liefdes-salade met kweepeer van Miljuschka.

Miljuschka: “In de oudheid was de kweepeer vooral populair in dit liefdesthema. Een uitdrukking van weleer: ‘kweepeer voor pasgehuwde, zorgt voor liefde, vreugde en veel kinderen.’ Het was zelfs bij de wet in Athene bepaald dat een bruid er eentje moest eten voor de daad…

Aangezien de liefde soms best een handje geholpen mag worden zou ik je aanraden deze salade te maken voor wie je liefhebt of wenst te liefhebben.”

Meer recepten van Miljuschka lezen? Klik hier!

Verdeel de radicchio over een schaal.

Bak de kweepeerparten zachtjes in de roomboter in een anti-aanbakpan. Strooi er na 5 min de suiker overheen en laat ze karamelliseren. Hou in de gaten dat ze niet aanbranden want dan word het bitter. Schenk het laatste minuutje het rozenwater erbij. Haal de parten erdoor.

Leg de parten op de radicchio. Hak de pistachenoten fijn en verdeel over de salade.

Knijp de halve limoen uit boven het achtergebleven vocht in de pan. Maak met de limoen ook de gekaramelliseerde stukjes los. Mocht er nou weinig vocht zijn doe er dan een beetje olijfolie bij. Giet over de salade.

Optioneel: doe nog wat blokjes gorgonzola over de salade.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.