Bisque d’homard (kreeftensoep)

Culy 4 dec 2015 Diner

Bisque is het Franse woord voor schaaldierensoep, gemaakt van bijvoorbeeld garnalen, langoustines, krab en kreeft. De bekendste is misschien wel de bisque d’homard, van verse kreeftenpantsers en kreeftenvlees.

Een bom vol smaak met een luxe gevoel op je tong. Wat ons betreft een ideaal gerecht voor tijdens de feestdagen!

Dit recept voor kreeftensoep is afkomstig van John Gerdsen. Kijk op de website van 24kitchen voor de bijbehorende video.

Het recept

Pel en snipper de ui. Snijd een wortel en de bleekselderij fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de groenten.

Verwijder het kreeftenvlees uit het pantser (klik hier om te zien hoe je dat doet). Bewaar het kreeftenvlees afgedekt in de koelkast. Hak het pantser fijn en voeg het pantser toe aan de groente. Voeg de strandkrabben toe en schep alles goed door elkaar.

Verwarm ongeveer vijf minuten op hoog vuur en breng op smaak met zout en peper. Voeg het paprikapoeder ende tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Schenk de helft van de cognac erbij en flambeer.

Blus af met de visbouillon, voeg de laurier toe en breng vervolgens aan de kook. Laat de bouillon met deksel op de pan circa een uur op laag vuur koken. Schil en snijd de tweede wortel, prei en courgette in julienne. Snijd het kreeftenvlees in stukjes.

Zeef de bouillon en voeg de room, boter en resterende cognac toe. Breng opnieuw aan de kook en kook op laag vuur circa 5 minuten. Verdeel de groente over borden en schenk de soep erover. Verdeel het kreeftenvlees erover.

Kreeftensoep bisque d'homard stock

Voor 4 personen

  • 1 kleine gekookte kreeft
  • 1 ui
  • 2 winterwortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 strandkrabben (vraag bij de visboer)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 40 gram gezouten boter
  • 200 ml room
  • 1,5 liter visbouillon
  • 4 blaadjes laurier
  • 2 eetlepels cognac
  • 1 prei
  • 1 courgette
Reageer op artikel:
Bisque d’homard (kreeftensoep)
Sluiten