Appel crumble met peer en yoghurtsaus

Culy 13 okt 2016 Recepten

Een lekker makkelijk toetje: appel crumble met peer en yoghurtsaus. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de klokhuizen van 2 appels en 2 peren en snijd ze in kleine blokjes. Doe de blokjes peer en appel in de ovenschaal.

Bestrooi de appel en peren blokjes met 1 eetlepel kaneel en 2 eetlepels honing. Meng alles goed door elkaar. Hak de pecannoten fijn.

Meng in een kom de havermout, de pecannoten, 2 eetlepels honing en 3 eetlepels olie. Meng alles goed door elkaar en verdeel het mengsel over de appels en de peren. Zet de crumble 20 minuten in de oven op 200 gram.

Verhit een koekenpan met twee eetlepels olie. Snijd een peer door de helft en verwijder het klokhuis. Snijd de helft van de peer in vieren. Bak de peren goudbruin in de koekenpan.

Meng in een kom de yoghurt met een eetlepels honing en een eetlepel kaneel.

Haal de crumble uit de oven zodra de bovenkant goudbruin is. Verdeel de crumble over de borden en serveer met de yoghurtsaus.

appel-crumble-met-peer-en-yoghurtsaus0001

Voor 4 personen:

  • 2 appels
  • 3 handperen (Conference)
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels kaneel
  • 300 gram havermout
  • 5 eetlepels honing
  • 100 gram pecannoten
  • 2 eetlepels olie
Reageer op artikel:
Appel crumble met peer en yoghurtsaus
Sluiten