Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 21 apr 2025
Leestijd: 2 minuten

Oranje Aperol spritz-ijsjes voor Koningsdag

Vaar je dit jaar over de grachten, ga je naar een festival, of zoek je iets origineels om te verkopen op de vrijmarkt? Deze Aperol spritz-ijsjes zijn hét antwoord voor een gezellige Koningsdag!

Aperol spritz

In de afgelopen jaren zijn we allemaal verliefd geworden op het feloranje Italiaanse aperitief: Aperol spritz. Waar we genieten van tropisch en zoet bij een pornstar martini, zijn we bij een aperolletje juist op zoek naar bitter. Die bitterheid komt van de fles Aperol, een aperitief dat wordt gemaakt met onder andere bittersinaasappel.

Aperol spritz ijsjes
Ogechi Chibueze voor Culy

Alcholvrij alternatief

Die bitterheid vind je niet alleen in flessen alcohol zoals Aperol en Campari (ze lijken op elkaar, al heeft Campari een hoger alcoholpercentage), maar bijvoorbeeld ook in crodino. Dat is al jaren een populair alcoholvrij en kruidig sinaasappel-aperitief, dat steeds vaker als vervanger van de Aperol wordt gekozen.

Je vindt het in de meeste supermarkten bij de alcoholvrije dranken. Gebruik je crodino? Dan kun je de (alcoholvrije) prosecco ook weglaten uit dit recept.

Onze favoriete alcoholvrije dranken voor deze zomer

Alcoholvrije alternatieven worden steeds populairder. Daarom is in de meeste supermarkten tegenwoordig ook een directe vervanger van Aperol te vinden voor deze Aperol spritz-ijsjes. Hierbij heb je dan ook een vervanger voor prosecco nodig. Wij kijken daarvoor (en voor andere spannende alcoholvrije drankjes) meestal bij Nix & Nix.

Aperol spritz ijsjes
Ogechi Chibueze voor Culy

Aperol spritz-ijsjes maken: recept

Let op: de ijsjes moeten zeker 4 uur in de vriezer. Begin dus op tijd.

  1. Doe 50 ml water, 200 ml sinaasappelsap en 75 gram suiker in een klein steelpannetje. Breng het aan de kook en laat de suiker smelten. Haal van het vuur en laat de sinaasappelsiroop afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Voeg 100 ml prosecco en 200 ml Aperol toe aan de siroop en roer goed.
  3. Snijd een sinaasappel in plakjes en daarna in kwartjes en voeg per ijsvormpjes 2 tot 3 schijfjes toe.
  4. Schenk de vulling van de ijsjes in ijsvormpjes. Steek de ijsstokjes erin
  5. Zet de Aperol spritz-ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer.
Aperol spritz ijsjes
Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer oranje voor Koningsdag:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.