Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Andijvie uit de oven van De Worsten van Babel

De Worsten van Babel hebben een kookboek uitgebracht! De Worsten van Babel koken overal is een prachtig boek vol met recepten, foto’s en anekdotes waarmee hun vriendschap wordt gevierd. Een geniaal recept uit het boek is deze andijvie uit de oven. Makkelijk, snel, weinig ingrediënten en… weinig afwas.

De vriendschap van De Worsten van Babel berust op liefde voor eten en lol in de keuken. Want dát is in de eerste plaats waar koken om draait, vinden ze. Verwacht in hun kookboek dus geen recepturen die je tot op de gram moet volgen, maar recepten die aansporen tot plezier in de keuken en culinaire experimenten.

De Worsten: “Wij vinden andijvie een ondergewaardeerde groente, want het wordt eigenlijk alleen maar in een stamppot gestampt of aan de cavia gevoerd. Maar je kunt er vet veel mee. Je kunt het stomen, bakken, koken, grillen, rauw eten en het blijft die bite houden en dat bittere. Plus het is een lokale groente, dus ook op de duurzaamheidsladder scoort hij goed.”

Andijvie uit de oven
Bron: De Worsten van Babel koken overal

Andijvie uit de oven

Verhit de oven tot 180 °C.

Snijd de andijvie in kwarten. Leg de kwarten in een ovenschaal met de witte wijn en de roomboter. Zet 30 minuten in de oven.

Hak en rooster de walnoten.

Haal de andijvie uit de oven en garneer met de walnoten en wat vocht uit de ovenschaal.

De Worsten van Babel koken overal

De Worsten van Babel koken overal is te koop voor € 25,-

Meer recepten met andijvie:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.