Redactie
Redactie Diner 14 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Gestoofde andijvie met knoflook & rozijnen

Dit heerlijke recept is gemaakt door Annemieke van Mijn Hollandse Keuken. Zij maakt Hollandse pot mét een moderne twist. Bijvoorbeeld deze gestoofde andijvie met knoflook & rozijnen: een perfect bijgerecht.

Was de andijvie zorgvuldig en laat hem goed uitlekken. Snijd de stronk van de onderkant. Doe de rozijnen in een bakje koud water om ze te laten wellen.

Verwarm een ruime bakpan en doe daar de pijnboompitten in. Bak ze zachtjes goudkleurig. Haal ze dan uit de pan en leg apart.

Zet de pan terug op het vuur en doe er olie in. Laat de olie niet te heet worden en voeg de in plakjes gesneden knoflook toe. Bak ze voorzichtig, ze mogen niet bruin worden, want dan gaan ze bitter smaken.
Haal de knoflookplakjes uit de pan en strooi er de broodkruim in. Schep goed om en haal ook deze dan weer uit de pan.

Doe opnieuw olie in de pan en leg hierin de andijviebladeren. Smoor deze, net als spinazie. Je zult zien dat de bladeren vrij snel krimpen. Andijvie bestaat net als spinazie voornamelijk uit water, vandaar de verdamping. Bak nog 5 minuten door tot de andijvie lekker zacht is, maar nog wel wat bite heeft.

Haal de rozijnen uit het water en knijp ze goed uit.  Was de tomaatjes en snijd ze in kwarten.

Verdeel de andijvie over de borden en garneer met de pijnboompitten, knoflookplakjes, broodkruim en tomaatjes. Breng op smaak met peper en zout.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.