Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 10 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: amaretti (bitterkoekjes) met frambozen

Dit recept voor amaretti met frambozen komt van Nadiya Hussain; de Britse tv-chef die bekend werd na het winnen van The Great British Bake Off (de Engelse versie van Heel Holland Bakt) en die haar eigen kookprogramma heeft op Netflix (Nadiya Bakes).

Een hartstikke leuk klusje: zelf amaretti (bitterkoekjes op basis van gemalen amandelen) maken. Het is zo gepiept en je huis gaat er zo lekker van ruiken. En dan heb je daarna ook nog eens een koektrommel vol met versgebakken koekjes.

Deze amaretti zijn extra lekker door de frambozen. Er gaat in elk koekje een verse framboos voor een klein verrassingselement. Daarnaast mengen we gemalen, gevriesdroogde frambozen door het deeg.

Gevriesdroogde frambozen kun je online kopen en in grotere filialen van Albert Heijn.

Dit is waarom je fantastisch kunt bakken met gevriesdroogd fruit

Amaretti met frambozen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Amaretti met frambozen

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht, of anders 200 graden). Zet twee bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier.

Maal de gevriesdroogde frambozen tot een fijn poeder.

Klop met een mixer de eiwitten op tot ze stijve pieken hebben. Spatel de basterdsuiker, het amandelmeel, het frambozenpoeder en het amandelextract erdoorheen tot je een soort plakkerige pasta hebt.

Schep steeds ongeveer een flinke eetlepel van het mengsel op je hand en druk het uit tot een platte schijf. Leg er een verse framboos op en vouw de pasta eromheen. Het mengsel is erg plakkerig, dus dit werkt het beste als je eerst even je handen onder de koude kraan houdt.

Haal de balletjes goed door de poedersuiker en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaten. Zorg dat er minstens 2 centimeter tussen de koekjes zit.

Bak ze in 12 tot 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de amaretti met frambozen goed afkoelen voor je je tanden erin zet.

Lekkere recepten:

BBC