Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 9 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Je kunt de liveshow van World Food Day dit jaar online volgen

Op vrijdag 16 oktober a.s. is het World Food Day. Een dag die in het teken staat van aandacht voor voldoende, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. In een online liveshow gaan chefs, experts en voedselveranderaars in gesprek over de toekomst van ons voedsel.

World Food Day Show

De World Food Day Show is op 16 oktober online te bekijken. Het is een initiatief van het Nederlands Food Partnership en Food Cabinet, in het kader van World Food Day (in 1979 uitgeroepen door de Verenigde Naties).

Kijk online mee naar een live kookshow van Vanja van der Leeden (schrijfster van Gouden Kookboek INDOROCK) die je laat zien hoe je een Indisch gerecht maakt met een lokale twist. Maar er zijn ook inspirerende video’s van voedselveranderaars die wereldwijd in actie zijn gekomen en een quiz waarin je jouw voedselkennis test.

Food Films

Daarnaast zijn er gesprekken met interessante, relevante topics zoals de problemen rond voedsel wereldwijd en wat jij kunt doen om een bijdrage te leveren aan voedselzekerheid voor iedereen. Want dat willen we uiteindelijk: honger de wereld uit helpen.

Filmplatform Cinetree zal aansluitend aan World Food Day gratis drie toffe Food Films vertonen. Namelijk Wasted! The Story of Food Waste (i.s.m. Samen Tegen Voedselverspilling), L’amour des Moules en Mothers of the Land (i.s.m. Oxfam Novib).

De World Food Day Show 2020 vindt live plaats op vrijdag 16 oktober tussen 16:00 en 17:30 uur. Online deelname is kosteloos, aanmelden kan via www.worldfoodday.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.