Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 2 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Ga aan tafel tegen honger op World Food Day (16 oktober)

Chefs Joris Bijdendijk, Yvette van Boven, Nadia Zerouali, Samuel Levie en Ralph Dahlhaus vinden dat het klaar moet zijn met de honger in de wereld. Met een diner op 16 oktober vragen de chefs aandacht voor dit probleem én laten ze middels bijzondere gerechten zien hoe onze eigen voedselkeuzes kunnen bijdragen aan voedselzekerheid voor iedereen. Aan tafel tegen honger dus! En jij kunt erbij zijn.

Aan tafel tegen honger

Op Culy hebben we het elke dag over genieten van eten. Da’s een ultieme luxe, zeker als je bedenkt dat ruim 820 miljoen mensen op deze wereld structureel te weinig eten hebben. World Food Day maakt een vuist tegen honger in de wereld en vraagt aandacht voor dit probleem. En Culy vraagt nu even je aandacht voor hun campagne: Aan tafel tegen honger.

Op 16 oktober – World Food Day – gaan 500 ambassadeurs aan tafel tegen honger in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Zes bekende chefkoks – Joris Bijdendijk, Yvette van Boven, Samuel Levie, Nadia Zerouali en Ralph Dalhaus (chef van het Scheepvaartmuseum) – zetten je de maaltijd van de toekomst voor. Ook van de partij is internationale gastchef Selassie Attadika. Zij staat bekend om haar nieuw-Afrikaanse keuken.

World Food Day

World Food Day

Deze chefs en alle 500 ambassadeurs die aan tafel gaan, strijden voor dezelfde boodschap: overheden, bedrijven en consumenten er bewust van maken om er samen alles aan te doen om honger de wereld uit te krijgen. Er wordt die avond dan ook een manifest tegen honger gepresenteerd en ondertekend door alle aanwezigen. Op weg naar #zerohunger in 2030!

Jij kunt hierbij zijn! Want wie wil, kan ambassadeur worden en plaatsnemen aan tafel. Je kunt je daarvoor gratis aanmelden via deze link. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt.

Wereldvoedseldag wordt al sinds 1979 georganiseerd door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor voedselzekerheid.

Meer goede initiatieven:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.