Redactie
Redactie Inspiratie 8 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

De snickerdoodle: een overheerlijk Amerikaans koekje

De chocolate chip cookie kennen we allemaal, maar ken jij nog meer Amerikaanse koekjes? Zonde om ze niet te leren kennen. Neem de snickerdoodle: een heel simpel, maar super crunchy en lekker koekje.

Snickerdoodles worden gemaakt van ingrediënten die eigenlijk iedereen wel in de kast heeft staan. Denk aan bloem, boter, eieren, suiker en bakpoeder. Ook kaneel is belangrijk bij dit koekje. Grote kans dus dat je niet eens eerst langs de supermarkt hoeft, en er meteen mee aan de slag kunt!

Hoe maak je de snickerdoodle zelf?

Zoals gezegd bestaan er basisrecepten voor de snickerdoodle waar je waarschijnlijk de deur niet voor uit hoeft. Zoals bij dit recept. Supermakkelijk te maken als je een keer onverwacht bezoek krijgt.

Maar we konden het ook niet laten om onderstaande video met je te delen. In deze video maakt onze favoriete YouTube-chef Sarah Carey snickerdoodles. Zij gebruikt een aantal ingrediënten die je misschien niet direct voor handen hebt. Cream of tartar, baking soda en shortening kan je wel makkelijk online bestellen (klik!klik!klik!) of in bakwinkels vinden.

Lees hier meer over deze en andere Amerikaanse bakproducten.

Variaties op de snickerdoodle

Van origine is het koekje krokant van buiten en zacht van binnen, zoals we dat ook wel kennen van een chocolate chip koekje. Maar je kan het natuurlijk ook anders doen. Maak ze bijvoorbeeld helemaal  zacht als je dat lekker vindt, zoals in dit recept.

Wat deze koekjes óók zo smakelijk maakt is dat ze – voordat ze de oven ingaan – nog in een mix van suiker en kaneel worden gerold. Maar hier kan je natuurlijk ook mee variëren.

Voeg aan de mix bijvoorbeeld ook een beetje nootmuskaat toe, voor een herfstige touch, zoals in dit bijzondere recept voor pompoen-snickernoodles… Zo lekker!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.