Redactie
Redactie Inspiratie 12 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Een lekker én goed evenement: World Food Day in Rotterdam

World Food Day is het festival op Wereldvoedseldag op zondag 16 oktober. Op deze dag staat Rotterdam in het teken van culinair genieten én leren.

Op deze dag krijg je een exclusief kijkje in de keuken van foodondernemers in de regio Rotterdam. Ga de kas in met een tomatenteler en ontdek in de haven hoe sinaasappels ons land binnenkomen. Of praat mee in de culinaire talkshows of kom gewoon lekker eten op het Schouwburgplein.

Er zijn verschillende kookdemonstraties, bijvoorbeeld van Rudolph van Veen en Yvette van Boven. Rudolph laat zien hoe je simpel gezond kunt koken. Yvette van Boven laat samen met de rotikoningin van Rotterdam zien hoe we roti moeten maken.

En Abdelkader Benali en zijn vrouw Saïda nemen je mee naar de zwoele keuken van Marokko; zij maakt de heerlijkste gerechten met peulvruchten, terwijl Abdelkader vertelt over hun reis door het land van kruiden en specerijen voor hun programma Chez Benali. Ook zijn er workshops fermenteren en kaas maken.

Daarnaast verkopen verschillende Rotterdamse ondernemers heerlijk hapjes en kun je in de paviljoens ontdekken hoe eten nu eigenlijk op je bord belandt.

Het programma op het Schouwburgplein is gratis te bezoeken. Tickets voor de excursies zijn te boeken via worldfoodday.nl.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.