Redactie
Redactie Inspiratie 20 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Een ode aan Shake Shack

De populaire Amerikaanse hamburgerketen Shake Shack bestaat dit jaar tien jaar. Maar wat maakt Shake Shack zo geliefd? En in welke vestiging kun je het fijnst genieten van een burger of een hotdog?

Shake Shack ontstond eigenlijk als een gewone hotdogkar in Madison Square Park in New York. Het geld wat met de hotdogs opgehaald werd ging naar een kunstproject in het park. De kraam was een ongekend succes en drie zomers lang stonden er bizarre rijen voor de kar.

Bron: Flickr

Vanwaar dit grote succes?

Dit vroeg natuurlijk om (leuke) maatregelen en daarom kwam er in 2004 een permanente kiosk van Shake Shack in het park. En inmiddels zijn er niet alleen hotdogs te koop, maar ook de lekkerste burgers, milkshakes, bier en wijn. Mensen van over de hele wereld kennen de burgers van Shake Shack en reizen er zelfs voor om.

De ingrediënten die de chefs gebruiken zijn biologisch; de burgers zijn gemaakt van 100 procent Angusrund van koeien die vegetarisch gevoed zijn en geen hormonen of andere troep binnen hebben gekregen.

Hamburger tips
Bron: Flickr

De locaties

De leukste vestiging om te bezoeken is natuurlijk de kiosk in Madison Square Park. Dat was de allereerste locatie van de keten en dat is toch wel een beetje nostalgisch. De ideale plek om iets lekkers te halen, als je op de trein staat te wachten, is de vestiging in New York Central Station.

Shake Shack zit overigens niet alleen in New York, maar ook op Miami Beach in Florida, in Pennsylvania, Washington DC, New Jersey, Connecticut en Massachusetts. Check alle vestigingen hier.

En gelukkig kun je sinds vorig jaar ook (iets) dichter bij huis genieten van een burger of een hotdog van deze keten: namelijk in Londen, Turkije en Rusland.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.