Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 17 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 29

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste foodtrends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 29? Find out!

Deze week: cannabisbrood, mangoketchup en maaltijdboxen van sterrenchefs.

5x nieuwe ontdekkingen voor week 29

1. Maaltijdboxen van SOUS

De Lindehof*, De Kromme Watergang**, Parkheuvel**… Het is slechts een greep uit de toprestaurants waar SOUS mee samenwerkt voor hun maaltijdboxenservice. Met één klik laat je de culinaire top in je eigen keuken leveren (yes: door het heel het land), in praktische boxen met luchtdichtverpakte ingrediënten. Wil je nog een stapje verder gaan? SOUS beschikt bovendien over een Connoisseurs Club waarbij leden toegang krijgen tot exclusieve menu’s en gerechten – voor wie maar geen genoeg kan krijgen van het fijnproeverswereldje.

Meer informatie via de maaltijdboxen van SOUS vind je op hun website. 

2. Ketchup van The Ketchup Club

Sinds een tijdje worden de supermarkten opgevrolijkt door de kleurrijke flessen van TheKetchup.Club. Méér ketchup is waar ze bij zweren, en dat motto maken ze concreet door ketchup met vernieuwende smaken te maken. Dat zijn:

  • Spicy Mango: ”fris, zoet en spicy tegelijk”
  • Pure Tomato: ”een hoogwaardige, pure ketchup”
  • Chef’s Smokey: ”gerookt, licht pittig en kruidig”

Dat doen ze ook nog eens op een duurzame manier; de gehele oogst wordt verwerkt zodat er – in tegenstelling tot bij concurrenten – niks verloren gaat. Fleuren je burgers, tosti’s en hotdogs hoe dan ook van op.

De ketchup van TheKetchup.Club zijn onder meer verkrijgbaar via Albert Heijn. 

3. Bonne Maman Caramel

De ouderwetse potjes jam van Bonne Maman hebben sinds kort gezelschap van een wel erg aantrekkelijk ogende karamelpasta. Bonne Maman Caramel dus, of dulce de leche op z’n Spaans. Dit smeersel doet het zonder twijfel goed op brood of verwerkt in taarten of toetjes. Kijk nou even naar onderstaande banoffee-achtige creatie…

Bonne Maman Caramel is te koop bij verschillende supermarkten. 

4. Chipotleproducten van La Morena

Liefhebbers van pit weten wel dat chipotle synoniem is voor smaakvolle pepers met een gerookt karakter. En daarmee weet je dat zo’n peper het erg goed doet bij stoven, tacovullingen of andere Mexicaanse gerechten. De pepers afzonderlijk scoren is niet onmogelijk, je moet alleen even weten waar. La Morena maakt je leven wat dat betreft een stukje makkelijker: zowel chipotleketchup als chipotlemayo zijn nieuw in hun assortiment – gewoon uit de supermarkt. Chipotle love!

De nieuwe producten met chipotle zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. 

5. Cannabisbrood

Cannabisbrood klinkt misschien een beetje gek, eigenlijk is het een behoorlijk logisch gegeven. Hennepplanten absorberen namelijk aanzienlijk meer koolstof dan de meeste andere granen en daarmee is het een duurzaam te verbouwen plant. Voor Le Pain Quotidien was het reden genoeg om te experimenteren met hun eigen ‘cannabisbrood’.

Op één voorwaarde welteverstaan: dat smaak en textuur niet onderdoen voor de andere broden uit hun assortiment. Dat is inmiddels aardig gelukt: hun cannabisbrood smaakt nootachtig en kreeg van de broodbakkers ook nog ‘n vleugje rozemarijn. ”Stoned word je er niet van”, voegen ze er nog aan toe.

Het cannabisbrood is nu te koop bij Le Pain Quotidien

Andere lijstjes gemist?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.