Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 27 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Je kunt nu ook veganistische sushi en sashimi in de supermarkt kopen

Sashimi zonder vis: het klinkt als een contradictio in terminis, maar niets is minder waar. In Groningen kun je in de Jumbo Foodmarkt nu veganistische sushi en sashimi kopen. Met de smaak van echte vis, maar gemaakt van plantaardige ingrediënten.

Volgens de makers van de vegan sashimi is de ‘vis’ niet van echt te onderscheiden, lezen we op de website van RTL Nieuws.

Veganistische sushi en sashimi

Vegan sashimi, waar wordt dat dan van gemaakt, vragen we ons af? Volgens de makers komt er bij het maken van de vis water, tapiocazetmeel en zeewier aan te pas.

Je kon de veganistische sashimi al eerder eten bij de Vegan Junkfood Bar in Amsterdam. Een restaurant waar vegan burgers, shoarma en nu ook vis de kaart sieren.

Breaking news: First Vegan Sushi and Sashimi sold at supermarkt chain @jumbo_foodmarkt_groningen in the Netherlands ???? #blessed #firstworldwide #vegansashimi #vegansushi #veganseafood #vegantakeover

159 Likes, 23 Comments – Vegan Sea Star (@veganseastar) on Instagram: “Breaking news: First Vegan Sushi and Sashimi sold at supermarkt chain @jumbo_foodmarkt_groningen in…”

Vegan zalm en tonijn

De vegan vis is verkrijgbaar in twee varianten: met een zalm en met een tonijn smaak. Wij zijn heel nieuwsgierig of de plantaardige variant ook echt naar vis smaakt, zoals de makers beloven. Wie gaat er mee naar Groningen?

Heerlijke vegan restaurants

Naast de Vegan Junkfood Bar poppen steeds meer restaurants met een plantaardige menukaart op. Benieuwd geworden hoe dat smaakt? Neem ‘s een kijkje bij Deer Mama in Amsterdam, SNCKBR in Utrecht, of Kebabi in Amsterdam voor heerlijke vegan kebab.

Vegan sashimi en sushi
Vegan SeaStar

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.