Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 5 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze vegan pizzeria opent binnenkort in Londen!

Purezza heet ‘ie: de eerste vegan pizzeria van Europa. De pizzeria heeft sinds 2016 al een filiaal in Brighton, maar gaat nu ook uitbreiden naar Londen. Eet je veganistisch, dan kun je hier in 2018 helemaal los op vegan pizza’s.

En da’s ontzettend fijn nieuws voor vegans, want oké: er zijn tegenwoordig wel pizzeria’s en restaurants in het algemeen die veganistische opties op de menukaart aanbieden. Maar een héél veganistisch pizzamenu? Dat is natuurlijk awesome.

veganistische pizza

Vegan pizzeria

Hoe ziet zo’n vegan pizza eruit? Bij Purezza zijn er drie opties qua bodem: kies voor zuurdesem, hennepmeel of een glutenvrije pizzabodem. Daarmee maken ze pizza’s als de Parmigiana Party, met gerookte mozzarella, gebakken aubergine, worst, basilicum en edelgist: een populair veganistisch alternatief voor kaas van koemelk.

Andere pizza’s op het menu zijn de Fumosa met gerookte tomaat, kastanjechampignons, gerookte biet, gebakken tofu en barbecuesaus. Of One night in Bangkok met gebakken groenten, kiemen, sriracha en pindasaus. Maar er is ook een vegan pizza Margherita en zelfs een vegan Quattro Formaggi!

Want ook de kaas op je pizza is natuurlijk helemaal veganistisch: die maken ze hier op basis van cashew of van amandel-kokos bijvoorbeeld. Helemaal indrukwekkend: de intens smeuïge huisgemaakte mozzarella, gemaakt van rijst.

vegan pizza mozzarella

Een heel vegan menu

Naast pizza’s staan er nog veel meer vegan gerechten op de menukaart. Er zijn ook pasta’s, burgers, salades en vegan desserts. Van tiramisu tot aan crème brûlée.

De vegan pizzeria opent in de wijk Camden, op twee minuten lopen vanaf metrostation Camden Town. Lang hoef je er niet op te wachten: Purezza Londen opent in februari van het nieuwe jaar. Houd de facebookpagina van Purezza in de gaten.

Wil je er meteen een heel vegan tripje naar Londen van maken? Check dan ook deze vegan restaurants in Londen. In Nederland hebben we sinds kort ook een vegan pizzeria, namelijk Mastino V aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam.

vegan pizzeria Londen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.