Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 17 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Waan je in de ravioli-hemel bij Rue de Ravioli van topchef Robert Kranenborg

Nieuws waar we warm van worden: je kunt nú je ravioli-minnende hart gaan ophalen aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam. En gauw een beetje. Topchef Robert Kranenborg heeft hier namelijk samen met Leonardo Pacenti van Toscanini Rue de Ravioli geopend. De ravioli-hemel: hij bestaat.

Ravioli pop-up

Verwacht niet dat je bij Rue de Ravioli aan kunt schuiven voor een portie dampende pasta, want dit is géén pastabar. Wat het wel is: een heerlijke pop-up delicatessenwinkel die maar om één ding draait: la bella ravioli!

Proeven is er gelukkig ook bij, zodat je kunt uitzoeken wat de allerlekkerste ravioli is om me naar huis te nemen.

Verse ravioli kopen voor thuis

Het concept, dat de heren samen met bureau Spine & Marrow hebben bedacht, bestaat uit zogenoemde ravioli flights. Per flight serveren ze drie verschillende ravioli die je als een soort mini-ravioli-proeverij kunt gaan ontdekken.

Met vullingen als stoofvlees & rode wijn, ricotta en citroen met een vleugje Szechuanpeper en gember, of kabeljauw met een vinaigrette met citroen, witte soja en kombu. Wow!

Ook leuk: de deegkussentjes vind je er ook in letterlijke zin, in de vorm van een stel ravioli-kussens. Waar kunnen we die kopen?

Adres van Rue de Ravioli

Je vindt Rue de Ravioli aan het Hugo de Grootplein 7 in Amsterdam. Openingstijden: zondag t/m woensdag van 12:00 tot 18:00 uur.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.