Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 24 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Er is nu een huisje gemaakt van chocolade waarin je kunt verblijven!

Je leest het goed: je kunt nu slapen in een huisje van chocolade. Je vindt het choco-huis – The Chocolate Cottage genaamd – in het Franse Sèvres, vlakbij Parijs. Met 18 vierkant meter aan oppervlakte van chocolade is er in het huis plek voor vier gasten.

Het huis is ontworpen en gemaakt door chocolatier Jean-Luc Decluzeau. Hoeveel chocolade daarbij komt kijken? Zo’n kleine 1500 kilo (!).

The Chocolate Cottage

En als je dacht dat alleen het huisje al een beleving op zich is, wacht dan maar af. Want als je een nachtje in het huis slaapt, kun je ook deelnemen aan een heuse chocolade-workshop waarin je je eigen mini chocolate cottages gaat maken. Ook krijg je een ontbijt en diner in de bloementuin van het huis.

Je vindt het chocoladehuis in het Musée de Sèvres. Met een airco wordt de cottage op de juiste temperatuur gehouden, zodat de hut niet ineens onder je wegsmelt terwijl je lekker ligt te slapen.

Huis van chocolade

Opeten die hap!

Krijg je trek van al die chocolade waarin je je begeeft? Het wordt op prijs gesteld als je niet aan de muren, tafels, kasten of het andere meubilair begint te knagen. Voor alle chocoladeliefhebbers staan er schaaltjes met chocolade in het huis waar je zorgeloos van kunt genieten.

Nachtje in het chocoladehuis slapen?

Helaas is het chocoladehuis (dat trouwens 50 euro per nacht kost) niet meer beschikbaar op Booking.com. Op 5 en 6 oktober zullen er mensen in het huis verblijven en nadat de laatste gasten het huisje verlaten, wordt de hut afgebroken en opnieuw opgebouwd in het chocolademuseum in Parijs.

Jean Luc voor zijn chocoladehuis

Ook zo’n trek gekregen in chocolade?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.