Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 18 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Restaurant OUT in Japan serveert één gerecht en één wijn (en draait één plaat)

Als je naar Restaurant OUT in Tokio, is het te hopen dat je van pasta met verse truffel houdt. En van rode wijn. En van Led Zeppelin. Meer keuze is er namelijk niet bij dit bijzonder eigenzinnige restaurant. Ze serveren maar één gerecht en één soort wijn en draaien bovendien maar één plaat.

Misschien dat daar die naam vandaan komt; OUT. Zo van: erin en eruit. In ieder geval is het idee voor het concept ontstaan Australië. De Australische restauranthouder David Mackintosh en ondernemer Tom Crago lieten zich samen met de Japanse gastronomisch consulent Sarah Crago inspireren door restaurants in Italië. En dan met name de simpliciteit van een handgemaakte verse pasta.

Restaurant Out in Japan
OUT restaurant

Een restaurant met maar één gerecht

Bij restaurant OUT willen ze verschillende elementen laten samenkomen in één hap pasta: de liefde voor goed eten, wijn en sfeer. En dus wordt er maar één gerecht geserveerd met maar één bijpassende wijnsoort.

De handgemaakte pasta is simpel maar vers, de verse truffel is luxe en sensueel, de wijn rijk en vol en de soundtrack van Led Zeppelin (die trouwens op een ouderwetse platenspeler ligt) komt op z’n zachtst gezegd binnen. Die elementen samen moeten ervoor zorgen dat jij een moment van complete culinaire extase ervaart.

Pasta met truffel bij restaurant OUT in Japan
OUT restaurant

Restaurant OUT

Overigens gaan ze bij OUT ver om die culinaire extase voor je te creëren. Zo wordt de Tagliolini al tartufo die ze serveren elke dag vers gemaakt van de beste ingrediënten. Elk seizoen kiezen ze weer voor een andere soort zwarte truffel (soms uit Australië).  En hoewel je dus niet kunt kiezen welke wijn je drinkt, gaan ze bij OUT vaak voor mooie wijnen van kleine wijnboeren.

Voor een bord pasta met een goed glas wijn betaal je hier omgerekend ongeveer 30,- euro. Wil je een keertje langs? Restaurant OUT ligt in de wijk Shibuya in Tokio en is van dinsdag t/m zondag geopend vanaf 18:00 uur. Reserveren kan online.

Meer bijzonder eten & drinken uit Japan:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.