Emmo de Bie
Emmo de Bie Culinair nieuws 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij Pieper Paradijs op Utrecht Centraal proef je alle aardappeltrends van social media

Krijg jij nooit genoeg van de aardappel en heb je alle aardappeltrends van social media al uitgespeeld? Dan moet je op Utrecht Centraal zijn. Van woensdag 12 tot en met zondag 23 oktober opent ALDI hier namelijk een ‘pop-up pieper experience’. Bezoekers kunnen hier genieten van populaire aardappelgerechten bekend van TikTok en Instagram.

Met de pop-up wil de supermarktketen de aardappel weer op een voetstuk plaatsen.

Aardappeltrends

In Nederland kennen wij de aardappel voornamelijk als onderdeel van een AVG’tje, in stamppotten en natuurlijk als frietje (of patatje – voor wie van beneden de rivieren komt). Maar als het aan ALDI ligt mag de veelzijdigheid van het product meer belicht worden – en dat vinden wij ook!

Volgens Wolter Bentinck, Manager Social Media bij ALDI, werd het hoog tijd om de pieper weer eens in de schijnwerpers te zetten. “We zien op TikTok en Instagram veel ludieke, nieuwe aardappelgerechten ontstaan en gedeeld worden. Met het Pieper Paradijs maken we deze trends toegankelijk en laten we heel Nederland de aardappel herontdekken”, aldus Bentinck.

ALDI Hutsbal
Bron: ALDI

15 hour potato

De herontdekking van de aardappel wordt gedaan met drie ludieke aardappeltrends. Zo kun je alle duizend laagjes van de befaamde ‘15 hour potato‘ proeven, geserveerd met rozemarijn-mayonaise.

Daarnaast serveert het Pieper Paradijs een crispy smashed potato met boerenkooldip en ALDI’s nieuwe Hutsbal (een bitterbal met een vulling van hutspot) met appelmoes en gekarameliseerde ui. Alle hapjes zijn te krijgen voor een ALDI-prijsje en gemaakt van aardappels van eigen boden.

Aardappel pop-up ALDI
Bron: ALDI

Alles voor de socials

Naast het proeven kun je je letterlijk onderdompelen in de aardappels. Je kunt namelijk baden in een bad vol goudgele piepers, gefotografeerd worden op een echte friettroon, en je kan plaatsnemen in een grote neon winkelwagen. Alles is dus helemaal ingericht voor de socials.

Je vindt het Pieper Paradijs van woensdag 12 tot en met zondag 23 oktober op het Centraal Station in Utrecht.

3 aardappeltrends om uit te proberen:

ALDI Pieper Paradijs
Bron: ALDI

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.