Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 26 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Oesterfest met 4 toprestaurants: BAUT, Bambino, De Kas en Wils*

Maak je agenda leeg en zorg dat je alvast tickets reserveert voor Oesterfest op 1 augustus aanstaande. Locatie: Terras op de Amstel – je weet wel, dat heerlijke pop-up zomerterras voor Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Op het menu: signatuur oesters van restaurants BAUT, Bambino, De Kas en Wils*!

Restaurant BAUT organiseert wel vaker een sessie oesterhappen (meestal met onbeperkt oesters eten), maar had dit keer zin in een “Oesterfest der Oesterfesten”. Ze bedachten een line-up met hun vrienden van Bambino, De Kas en Wils*. Elk restaurant serveert daarbij zijn eigen signatuur oester dish en haalt daarvoor alles uit de kast.

Signatuur oesters

We vroegen Nick van Baut of hij al iets kon loslaten over die goddelijke oestercreaties en in hoofdlijnen kun je dit verwachten:

  • De Kas serveert een klassieke oester met steak tartaar
  • Bambino bakt een gefrituurde oester met oestercrème
  • BAUT maakt een oester met sap van Griekse salade, rabarber wortel olie en gefermenteerde daslookbloem
  • Wils bereidt een oester met kokosceviche en sambal matah

Balinese sambal voor bij elke maaltijd

Oesterfest

Voor € 20,- euro p.p. kun je de hele oesterrit ervaren inclusief een welkomstcocktail. Heb je je favoriet(en) ontdekt, dan kun je die daarna per stuk bijbestellen. Of ga verder met het à la carte menu van BAUT.

Let op: Oesterfest vindt al op maandag 1 augustus a.s. plaats en het heerlijke terras beschikt over 250 drijvende stoelen. Reserveer dus op tijd een plekkie.

Oesterfest Carré
Bron: Nina Slagmolen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.