Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 26 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe producten van week 52: lavendelhoning, Nederlandse bergkaas en whisky-ijs

Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Elke maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwe vondsten met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties.

Vandaag: Nederlandse bergkaas, honing met oranjebloesem en feestelijk ijs met whisky of advocaat.

4 x nieuwe producten uit week 52

1. Achterhoekse, rauwmelkse, bergkaas

Eerlijke kazen voor eerlijke prijzen? Da’s exact hoe je de kazen van boerderij Ruimzicht kunt omschrijven. Die verkopen ze al langer, maar sinds een tijdje hebben ze hun eigen Achterhoekse rauwmelkse bergkaas, gebaseerd op een recept uit de Alpen. Verser dan vers en met een eetbare korst: echt een kaasje om ‘n keer te proeven.

De bergkazen zijn te koop via De Firma Kaas – Eerlijke Kaas

2. Lavendelthee bij Lidl

Momenteel bij Lidl: honing met een smaakje! Culy’s Ogechi scoorde ze in de smaken lavendel en oranjebloesem en lepelt ze sindsdien gretig op haar yoghurt, of door zelfgemaakt ijs met ricotta en tijm. Klinkt geweldig toch? Al kun je ze natuurlijk ook gewoon inzetten bij thee of warme melk. Naar de Lidl hollen is dus de boodschap.

Lidl honing met een smaakje
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

3. Nieuwe smaken van Lavish

Gin Fizz en Raspberry Guava zijn de laatste nieuwe toevoegingen aan het kleurrijke assortiment van Lavish. Niet vertrouwd mee? Lavish zijn mixdrankjes uit blik. Daar moet je misschien een beetje van houden, maar feit is dat het drankje genoeg fans van het eerste uur kent. Check de website voor de Lavish verkooppunten.

4. Nieuwe smaken van Tudy’s Kitchen

Weet je nog toen we lyrisch waren over het ijs van Tudy’s Kitchen? Speciaal voor de feestdagen heeft het geweldige team nu een aantal extra feestelijke smaken bedacht: Boozy Egg Nog (advocaat), Brown Sugar Bourbon of Sugar Cookie Martini. Check de website van Tudy’s Kitchen voor hun verkooppunten.

Benieuwd naar de nieuwe producten van vorige week? We hadden het toen onder meer over advocaat van De Librije en Dommetjes.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.