Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 26 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Oliebollen bestellen? Dit zijn Culy’s favoriete adresjes

Ieder najaar verschijnen de oliebollenkramen als paddenstoelen uit de grond. Tussen kerst en oud & nieuw kan je op ongeveer elke hoek van de straat wel zo’n goudgeel gefrituurde lekkernij scoren. Met krenten, zonder krenten, ieder heeft zo zijn favoriet. Maar wat zijn de favoriete adresjes van de Culy-redactie om oliebollen te bestellen?

Wij zetten er een aantal op een rij.

Oliebollen in Amsterdam

Ieder jaar verschijnen op ieder plein in Amsterdam een (of meerdere) oliebollenkramen. Het kiezen van een “beste” plek om je oliebollen te bestellen is dan ook vrij lastig. Als wij een paar favorieten moeten kiezen, komen we al gauw uit bij de kramen op de Kinkerstraat, Gulden Winckelplantsoen en het Cornelis Troostplein.

Daarnaast zijn er ook meerdere banketbakkers die in december hun oven verruilen voor een grote frituurpan. Zo staat men bij Hartog’s Volkoren graag in de rij voor hun overheerlijke volkoren oliebollen en kun je bij alle locaties van de Bakkerszonen echte ambachtelijke oliebollen bestellen.

Afbeelding bij oliebollen bakken tips
Bron: Wikimedia

Oliebollen in Utrecht

Vraag aan een voorbijlopende Utrechter waar je het beste oliebollen kan bestellen, en de kans is groot dat je luidkeels “Nicks Oliebollenkraam” te horen krijgt. Dit jaar volgens velen de beste in de Domstad, voor een zacht prijsje.

Daarnaast kun je ook altijd bij Bakkerij Neplenbroek  goed terecht voor zo’n heerlijk gefrituurde bol. Zij scoorden altijd hoog op de AD Oliebollentest, en bakken dit jaar ook weer heerlijke oliebollen. Wil je liever de snack-horizon verbreden? Ga dan eens langs bij Oliebollenkraam Harms & Harms. Zij hebben een breed assortiment met verschillende frituurbaksels.

chocolate chip oliebollen met salted caramel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Oliebollen in Rotterdam en omgeving

Over smaak valt te twisten, maar alle oliebollentests van de afgelopen jaren hebben dezelfde conclusie: de beste oliebollen komen van de oliebollenkraam van Nico Sterrenberg in Schiedam. Liever wat meer in het centrum? Dan kan je al sinds 1969 terecht bij de oliebollenkraam achter het centraal station.

Daarnaast kan je ook goed terecht bij de oliebollenkraam aan het Schouwburgplein. Met meerdere verschillende baksels naast oliebollen op het menu kan je hier altijd wel een lekkere versnapering scoren.

Oliebollen in Den Haag

De mooiste oliebollenkraam van Nederland staat wat ons betreft in Den Haag. De Haagsche Oliebollenbakkerij bakt al jaar en dag een van de lekkerste oliebollen van de hofstad. Online zijn de oliebollen al niet meer te bestellen, maar gelukkig is hun kraam geen straf om te bezoeken.

Liever met een oliebol uitwaaien op het strand? Dan kan je goed terecht bij de oliebollenkraam van Oma Toos in Scheveningen. Alle oliebollen, appelflappen en wafels worden bereid volgens oma’s recept. Zo ook hun originele mini-oliebol. Ideaal voor naast een kop koffie.

Oliebollen bestellen in heel Nederland

Nu zijn er natuurlijk nog veel meer gebakkramen waar je naar hartenlust een heerlijke oliebol kan bestellen. In de uitslag van de oliebollentest 2022 kun je per provincie kijken waar je de beste oliebol kan scoren.

Ga je zelf aan de slag? Met deze handige tips bak jij die oliebollen lekkerder dan ooit te voren. Zet de bubbels maar klaar!

Meer oliebollen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.