Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 19 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe producten van week 51: advocaat van De Librije, Dommetjes en Kill Kola

Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Elke maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwe vondsten met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties.

Vandaag: advocaat van Jonnie & Thérèse, Kill Kola, Dommetjes van Mesjokke en ‘n Scandinavisch trendproduct.

5 x nieuwe producten uit week 51:

1. Marigold advocaat x Jonnie & Thérèse Boer

Het Marigold ei wordt niet voor niets het meest culinaire ei van Nederland genoemd: het is een onwijs lekker ei met een unieke kleur, smaak en textuur. Sterrenchef Onno Kokmeijer is brand ambassador van Marigold, maar ook Jonnie & Thérèse Boer en chefkok Nelson Tanate van De Librije maken er fantastische gerechten mee.

Zij lanceren nu samen twee smaken advocaat, op basis van het Marigold ei en de Botanical Spirits van Jonnie en Thérèse: Rumour, een premium rum met een kus van botanische kruiden – samengesteld door Thérèse – en Revenge, een genever met onder meer kaffir-limoen en citroenschil – de signature drink van Jonnie. De flesjes zijn los van elkaar verkrijgbaar, maar verschijnen ook samen in een prachtige giftbox met een bijpassend lepeltje. Wat een leuk cadeau!

Marigold advocaat
Culy

Bron:

2. Kill Kola

Roze Bunker trekt ten strijde tegen plastic! Met één fles van hun Kill Kola maak je een kratje frisdrank. En in die limonadesiroop zitten dan ook weer heerlijke smaakmakers als limoenblad, rawit, steranijs, sojasaus en sinaasappelschil. Ook heul lekker in een Bako (Bacardi-Kola). Check rozebunker.nl voor verkooppunten.

3. Dommetjes van Mesjokke

Speciaal voor alle Utrechters maakten de Utrechtse chocolademakers van Mesjokke een lekkernij van hét symbool van hun stad. De Dommetjes zijn gemaakt van cacaobonen die Direct Trade zijn verkregen, en worden van bean to bar verwerkt door de makers. In hun eigen woorden: “Met z’n tienen zitten we in een zaakkie, dus wijffie/jochie: je kaan ons ook nog eens heel lekker uitdelen. Maar hé, dâkhoas, waarom zou je? Lekker voor je zellef houwuh deze kerrektores!

Mesjokke dommetjes
Bron: Culy

4. Nieuwe trend uit Scandinavië

Weet je nog toen pulled oats een tijd geleden hun intrede in ons leven maakte? De vleesvervanger op basis van haver wist ons hart toen in korte tijd te veroveren. Maar haver kan nog op veel meer manieren ingezet worden, moeten de Scandinaviërs gedacht hebben. Want zo is er ook haverrijst van het Finse Fazer Willja, die sinds kort te vinden is in de schappen van Jumbo. Niet alleen is die ‘rijst’ ontzettend voedzaam, het traject tot op ons bord is een stuk minder lang dan dat van de reguliere variant uit Azië. Zet ‘m in voor poké bowls, nasi of risotto – of gewoon voor alles waar je normaal gesproken rijst bij inzet.

Fazer Willja Haverrijst Original en Biologisch zijn exclusief verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten.

5. Gerookte burrata

Gerookte burrata? Je leest het goed. Na de gewone variant en die met truffel kun je de romige bol nu ook affumicata verkijgen, gewoon in de supermarkt. En da’s dus goed nieuws voor iedereen die maar niet genoeg kan krijgen van ingrediënten of gerechten met een (subtiele) rooksmaak. Willen we dit vanaf nu standaard bij de borrel? Het antwoord is ja.

De gerookte burrata ligt bij de Albert Heijn voor €3,39. 

Open lasagne met burrata
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.