Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Oeh yes: dít zijn de nieuwe koffiesmaken van Nespresso!

Met Nespresso op wereldreis: dat klinkt goed, of niet? Met de nieuwe koffiesmaken van Nespresso waan je je in gedachten in Wenen, Kaapstad, Stockholm, Tokio, Buenos Aires en Shanghai. Precies wat we nu wel kunnen gebruiken!

Nieuwe lungo koffies

De World Explorations collectie van Nespresso bevat nu twee nieuwe lungo koffies. De Original Lungo-collectie krijgt versterking van twee nieuwe smaken, die geïnspireerd zijn op Shanghai en Buenos Aires. De collectie bevat al koffies die geïnspireerd zijn op Kaapstad, Tokio, Stockholm en Zweden.

De twee nieuwe smaken zijn mild: ze hebben zachte smaakprofielen die kenmerkend zijn voor deze Aziatische en Zuid-Amerikaanse steden. Daar drinken ze ze ook ‘t liefst met een wolkje melk!

Buenos Aires Lungo Nespresso
Bron: Nespresso

De nieuwe koffiesmaken van Nespresso

Zo is de Buenos Aires Lungo gemaakt van een combinatie tussen fruitige Arabica uit Colombia, gecombineerd met tonen van zoete popcorn van Oegandese Robusta. Met een scheutje melk maak je ‘m net zoals de locals in Buenos Aires dat doen, tipt Nespresso.

De Shanghai Lungo bevat een blend van Arabica uit China met een zachte body, Keniaanse Arabica en Indonesische koffiebonen die voor houtachtige aroma’s zorgen. Ook in Shanghai – waar de koffiecultuur in opkomst is – voegen ze graag een scheutje melk toe aan hun kopje koffie.

Shanghai Lungo van Nespresso
Bron: Nespresso

Wanneer verkrijgbaar?

De nieuwe koffiesmaken van Nespresso zijn vanaf 27 januari verkrijgbaar op Nespresso.com en in de Nespresso Boutiques en kosten € 0,41 per capsule.

Overigens is er ook een nieuwe machine: de Essenza Plus. Het is de grote broer van de Essenza Mini, met een grotere watertank en capsulelade. De machine is in verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar (zie bovenstaande foto’s).

Nieuwe koffiesmaken van Nespresso
Bron: Nespresso
Shanghai Lungo
Bron: Nespresso

Meer koffie nieuws:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.