Redactie
Redactie Inspiratie 11 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

9 x dingen die je nog niet wist over de jury van MasterChef Australia

Hoewel we wekelijks gekluisterd aan de buis zaten toen MasterChef Holland op tv was, is de Australische serie toch écht onze favoriet. En dat is niet allerminst door de jury, want zeg nou zelf: wie is er geen fan van Gary, George en Matt? Daarom: 9 x dingen die je nog niet wist over de jury van MasterChef Australia.

1. Gedurende het eerste seizoen verloor Gary een weddenschap tussen de drie juryleden dat hij de eerste zou zijn die zou huilen tijdens de opnames. De ‘schuld’? Een diner voor drie bij het sjieke restaurant Tetsuya’s in Sydney.

2. ‘Coco Pops (ontbijtgranen) met slagroom’ is één van de signatuurgerechten van Matt.

3. George begon zijn carrière als één van de werknemers van Gary in Hotel Sofitel te Melbourne.

4. Matt is geboren in Londen, maar verhuisde naar Australië in 1993 voor zijn baan als ‘soap correspondent’ voor een aantal Britse tijdschriften. Hij krijg de taak om populaire Australische soaps zoals Neighbours te recenseren.

5. Georges eerste televisieoptreden was als één van de wisselende chefs in Ready Steady Cook!

6. Matt houdt niet alleen van eten, maar is ook een groot muziekliefhebber. Hij maakte zelfs een eigen cd, genaamd Music from Another Planet – Music for Cooking, Music for Eating – waarvoor hij nummers selecteerde die perfect zijn voor tijdens het koken en eten.

7. Als Gary het voor het zeggen zou hebben, zou zijn allerlaatste maaltje ooit bestaan uit superromige aardappelpuree met ossenstaart en rode-uienmarmelade. Kunnen we ons iets bij voorstellen…

8. George is niet zomaar een kok, zo representeerde hij ooit Australië tijdens de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse D’Or.

9. Onze favoriet uit de lijst: Matt heeft voor elk sjaaltje in zijn collectie (en dat zijn er aardig wat!) een naam bedacht. Zo zijn er onder andere Short Michelle, Long Sonia, Kate DW, Uncle Monty Blue, Ros en Professional Judy! 

Bron: Vitaya

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.