Emmo de Bie
Emmo de Bie Culinair nieuws 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

McRIP – De McDonald’s McRib stopt definitief

McDonald’s heeft meerdere iconische snacks en broodjes op zijn naam staan. Zo zijn de Big Mac, McNuggets en uiteraard de Franse frietjes inmiddels niet meer weg te denken uit de Amerikaanse fastfood-keten. Maar de meest legendarische snack is en blijft toch wel de McRib. En McDonald’s heeft gisteren aangekondigd deze op een afscheidstoernee te laten gaan. RIP McRib…

Maar wat zit er eigenlijk in? De McRib is een broodje met boneless varkensvlees, barbecuesaus, augurk en ui. Eigenlijk klinkt het niet eens zo spannend. Maar wegens de beperkte, tijdelijke beschikbaarheid snellen hele volksstammen naar de dichtstbijzijnde gouden bogen voor het iconische broodje.

McDonalds
Bron: Shahbaz Ali, Unsplash

McRazend populair

Sinds 2003 is de McRib niet meer beschikbaar in Nederland, wegens “weinig animo” volgens McDonald’s. Maar toch bleek dit broodje ook in Nederland razend populair. Deze populariteit heeft uiteindelijk zelfs (helaas tevergeefs) geleid tot een petitie van niemand minder dan Snackspert om de McRib weer terug te brengen. In Duitsland is de McRib wél een vast item op de kaart, nog snel even de grens over dus!

McDonald’s heeft gisteren aangekondigd dat zijn meest legendarische broodje nu voor het laatst beschikbaar zal zijn. Op de website is te lezen dat dat de McRib aan een “farewell tour” is begonnen. Vooral de woorden “Enjoy our famous pork sandwich as if it’s your last!” klinken erg definitief.

Definitief geen McRib meer?

Of de McRib ook van de Duitse menukaarten zal verdwijnen, is momenteel nog niet bekend. Maar als je het risico niet wil lopen, heb je nog tot 20 november om een laatste te scoren. Uiteraard kan het ook gaan om slechts een marketing-truc van McDonald’s, waarna over een jaar de McRib weer aan een comeback tour kan beginnen.

Kan je nog geen afscheid nemen van de McRib? Gelukkig hebben onze grote vrienden Babish en Joshua Weissman recepten bedacht om het broodje zelf na te maken. Je zal er alleen wel wat langer voor in de keuken moeten staan dan bij McDonald’s in de rij.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.