Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Lekker Fred serveert je vanaf nu Pulled Paddo’s: dit is waarom

Freddy Tratlehner oftewel Vjèze Fur: je kent hem van de Jeugd van Tegenwoordig of onder de naam Lekker Fred van zijn kookboeken en die (hilarische!) kookvideo’s op Instagram. Freddy is behoorlijk bezeten van eten (daarom was hij ook eens gasthoofdredacteur van Culy) én food influenct ons nu met zijn eigen food merk: De Nieuwe Keuken. Het eerste product dat hij uitserveert: Pulled Paddo’s!

Met De Nieuwe Keuken wil Freddy samen met zijn vrienden Perre van den Brink, Sophie Tielrooij en Dennis Favier de rol die vlees op ons bord heeft, vervangen door groente.

Freddy: “Het streven is om in de komende vijf jaar 10 miljoen borden vlees te kunnen vervangen door groenten. Hopelijk lukt dat.”

Bron: De Nieuwe Keuken

Groente op een podium

Volgens Freddy werd het zaadje voor deze missie gepland toen de Amazone in de fik stond. Immers: de manier waarop we eten heeft hier veel invloed op. Maar waar de meeste vleesvervangers pretenderen vlees te zijn, wil De Nieuwe Keuken vooral groente op een podium hijsen. En dat het liefst zo lekker en duurzaam mogelijk.

Freddy: “In vleesvervangers zit veel eiwit. Maar we ontdekten dat mensen helemaal niet te weinig eiwitten binnenkrijgen, die zitten al genoeg in andere dingen. Waar ze wél te weinig van binnenkrijgen, is groente.”

Lekker Fred! Culy spreekt Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) over zijn kookboek

Lekker Fred Pulled Paddo’s

De vrienden zijn volgens Freddy gaan experimenteren met wat lekker is en ontdekten ook “genoeg leuke dingen die vies waren”. Zoals een mislukte aardappelschillenburger. Het eerste product dat ze nu lanceren, is Lekker Fred Pulled Paddo’s.

De oesterzwamreepjes zijn er in drie smaken: Shoarma, Massala en Mexicano. Gechopt en gekruid en al, je hoeft ze alleen maar op te bakken. Daarnaast zijn ze vegan, glutenvrij, sojavrij en worden ze geproduceerd in Noord-Holland. Mooie bonus: ze zijn gezond.

Freddy eet ze het liefst op een taco: “Met zwarte boontjes, een heleboel hot sauce en toch ook een kleine avomecajo.” Maar ze zijn ook lekker op een curry, nacho’s, of een broodje.

Taco's met Pulled Paddo's
Bron: De Nieuwe Keuken

Waar te koop?

Vanaf vandaag zijn ze te koop via Crisp in pakjes van 180 gram (€ 3,79), maar je kunt de paddo’s ook proeven op een broodje bij alle eetwinkels van Stach. Ben je toevallig op Lowlands deze zomer, dan kun je ze ook daar ontdekken.

Meer van Freddy op Culy:

Bron: De Nieuwe Keuken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.