Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 8 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

May the force be with you in de keuken: Le Creuset x Star Wars

Fan van koken én van Star Wars? Dan heeft Le Creuset nu dé collectie voor jou. Met Le Creuset x Star Wars lanceren ze een productlijn met pannen, braadsledes en accessoires waar je Star Wars-hart harder van gaat kloppen.

“Een samenwerking die generaties en sterrenstelsels omvat”: zo omschrijft Le Creuset deze collectie. Onze favoriete items? De mini Droid-stoofpannetjes, de Darth Vader stoofpan en de Porg Pie Bird.

Le Creuset X Star Wars Droid stoofpannetjes
Bron: Le Creuset

Le Creuset x Star Wars

Menig keukenprins of prinses droomt natuurlijk van een échte pan van Le Creuset in de keuken. Ze kwamen de afgelopen jaren in heel veel verschillende kleuren op de markt en er waren ook al eerder opvallende samenwerkingen met Disney en Hello Kitty (in Azië).

De Le Creuset x Star Wars collectie bestaat in totaal uit 8 items, waarvan de Han Solo Signature braadslede – een verwijzing naar een iconische filmscène – misschien wel de meest opvallende is.  Ook leuk: de mini stoofpannetjes, geschapen naar evenbeeld van de drie Droids C-3P0, R2-D2 en BB-8. En maak je een stoere stoofpot, dan wordt die nog veel spannender in een Darth Vader braad-/stoofpan natuurlijk.

Han Solo braadslee

Waar te koop?

En Porg – dat leuke vogeltje – dan? Die zet je bovenop je taart of quichevorm, om te zorgen dat er lucht kan ontsnappen tijdens het bakken en je taart fantastisch lukt.

De Le Creuset x Star Wars collectie is vanaf 1 november te koop in Nederland. Bekijk de hele productlijn online.

Meer over Le Creuset:

Le Creuset X Star Wars Darth Vader pan
Le Creuset
Porg Pie Bird

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.